Close
I CAN Wounded Warriors Cycling Team 7207 RR te Zutphen
06 13 34 59 99 info@wwcyclingteam.nl

14-10, 14 leden

Op zaterdag 14 oktober heeft ‘De Wieleracademie‘ (het samenwerkingsverband tussen de Wielerbonden KNWU en NTFU) veertien leden van het I CAN Wounded Warriors Cycling Team opgeleid tot ‘Wegkapitein’.

 

Wegkapitein

Fiets je in een groep groter dan 4 personen? Dan zorg je als wegkapitein voor de veiligheid van de groep. Dit doe je aan de hand van afspraken die binnen je club zijn gemaakt, de gedragscode van de Wieleracademie en in overleg met een opgeleide trainer of instructeur van jouw vereniging. Jij zorgt dat de verkeersregels en gedragsregels van je vereniging worden gevolgd en spreekt leden hierop aan als dit nodig is, zet routes uit en ziet toe op de snelheid van de groep. Hoe je dit in de praktijk brengt leer je op de opleiding tot wegkapitein, ook wel WT 1 genoemd (Wielertrainer 1).

 

De opleiding

De opleiding duurt één dag en vindt plaats bij jouw vereniging. De opleiding wordt gegeven aan minimaal 10 en maximaal 14 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze opleiding met meerdere clubs uit de regio te organiseren. De kosten bedragen € 250,- per opleiding, exclusief BTW en inclusief reiskosten. Deze opleiding vormt de basis voor een opleiding Wielertrainer niveau 2.

 

Verslag

Onder leiding van Erik Westein werd in de ochtend begonnen met het theoretische deel van de opleiding. Hierin werden diverse vragen gesteld die vooral een beeld vormden van de rol die een wegkapitein heeft voor-, tijdens- en na het fietsen in een groep. De voorbereiding, doelstelling, samenstelling van de groep maar zeker ook het anticiperen op gebeurtenissen werden benoemd. Er werd ingegaan op diverse situaties en ervaringen en er was ruimte voor het stellen van vragen en opperen van ideeën. 

Na de lunch mochten we dan eindelijk op weg. De groep was te groot om iedereen een stukje te laten ‘kapiteinen’ maar alle deelnemers aan de training hebben een duidelijk beeld gekregen van het takenpakket van de wegkapitein. Dat we daarnaast onder prima omstandigheden ook nog een dikke 50km hebben mogen fietsen in de prachtige omgeving van de driehoek Arnhem, Wageningen, Ede was een bonus.

Binnenkort ontvangen alle deelnemers hun certificaat en kunnen we namens het ICWWCT meerdere wegkapiteins inzetten voor nog meer (veilig) fietsplezier!

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer de cookies om de inhoud te tonen.

X

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. Door op ‘OK’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze Privacy- en Cookie verklaring