Close
I CAN Wounded Warriors Cycling Team 7207 RR te Zutphen
06 13 34 59 99 info@wwcyclingteam.nl

Ride2LiveLifeEen project, bedoeld om lichamelijk en/of psychisch gewonde (ex-)geüniformeerden en mensen uit hun directe sociale omgeving de mogelijkheid te bieden om actief deel te nemen aan de fietsprojecten van het I CAN Wounded Warriors Cycling Team en WWNL. Deze projecten zorgen ervoor dat deze mensen op een gezonde, actieve manier gemotiveerd en ondersteund worden om weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Het is voor deze groep een veilige manier om te herstellen, revalideren en te re-integreren.

“Deelnemen aan dit project is vrijwillig maar niet vrijblijvend.”

Door omstandigheden is de doelgroep die Wounded Warriors voor ogen heeft vaak niet in de mogelijkheid om de materialen aan te schaffen die nodig zijn om deel te nemen aan activiteiten. Dit kan ervoor zorgen dat deze mensen nog verder in een isolement geraken en het voor hen steeds moeilijker wordt om deel te nemen aan activiteiten. Eenzaamheid en depressie zijn hier gevolgen van.

Download de presentatie >>

Een veteraan met PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) is opgenomen in een crisis opvang omdat er bijna een gezinsdrama heeft afgespeeld. Tijdens dit traject volgt hij dagelijks diverse therapieën, neemt deel aan groepsactiviteiten zoals fietsen/mountainbiken/running therapie. Hij krijgt wederom structuur, komt in beweging en er zijn mensen om hem heen die hem proberen te begrijpen en te ondersteunen. Hij krijgt erkenning voor zijn problemen. Het gaat al snel wat beter met hem, hij eet en slaapt redelijk dankzij de geboden structuur en de stressloze omgeving. Na 3 maanden gaat het zo goed dat hij weer naar huis kan. Inmiddels is hij zijn werk kwijtgeraakt, zijn er problemen in de relationele sfeer en verliest hij zijn inkomen. Hij moet het nu alleen doen. Hij komt wederom in een depressie en voelt zich in de steek gelaten.

Vervolgens gaat het weer slechter en slechter. Door contact met het Landelijk Zorg Systeem Veteranen, krijgt hij na een jaar, eens per week groepstherapie. Daar krijgt hij erkenning en zijn er mensen die dezelfde problemen ervaren als hij, schaamte valt weg “hij is niet de enige”. Die halve dag in de week is zijn houvast en het enige uitje dat hij heeft. Zijn medicatie wordt ingesteld, zijn vriendin en de kinderen zijn in therapie en zo leren ze omgaan met “zijn” PTSS gerelateerde klachten. 5 jaar en een opname van 10 maanden later, heeft hij de middelen om een fiets aan te schaffen. Het lukt hem om een doel te stellen en gaat hiervoor trainen. 3 jaar later is het hem, mede dankzij de ondersteuning van zijn gezin, behandelcentra en WWNL, gelukt om zijn doel te behalen. Op de fiets komt hij in Sarajevo aan, de plek waar hij getraumatiseerd is geraakt. En niet alleen! Samen met een groep mannen en vrouwen die dankzij stichting WWNL en diens sponsoren een fiets en een kledingpakket ter beschikking gesteld hebben gekregen. Zo halen zij allemaal de finish. Teaser I CAN Wounded Warriors Cycling Team

Door samenwerking, motivatie en ondersteuning is het hen gelukt om letterlijk van de bank af te komen en wederom de grip op het leven te pakken. Dit project is niet alleen positief geweest voor de deelnemer, maar ook voor zijn sociale omgeving. Stuk voor stuk gaan ze anders met spanningen om, medicatiegebruik verminderd in sommige gevallen, de fysieke en mentale gezondheid is verbeterd, zelfvertrouwen en het vertrouwen in anderen is gegroeid. Dit alles zorgt voor een veiligere thuissituatie en verbetering in de relatie met het gezin.

 

Klik HIER om snel en eenvoudig een DONATIE te doen voor dit mooie project!

 

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer de cookies om de inhoud te tonen.

X

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. Door op ‘OK’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze Privacy- en Cookie verklaring