Close
I CAN Wounded Warriors Cycling Team 7207 RR te Zutphen
06 13 34 59 99 info@wwcyclingteam.nl

Op 31 augustus 2015 vertrokken 35 lichamelijk en/of psychisch gewonden veteranen/(ex-) geüniformeerden met begeleiders richting Sarajevo. De deelnemers gingen in deze fietstocht bewust hun angsten tegemoet aangezien velen van hen in Bosnië zijn getraumatiseerd. In de voorbereiding op deze trip is gebleken dat de deelnemers veel baat hebben bij sporten, het contact met lotgenoten en het hebben van een nieuw doel in het leven.

2018

WWNL en het I CAN Wounded Warriors Cycling Team (ICWWCT) gaan op 18 juni 2018 daarom een vervolg geven aan deze tocht en zij hebben besloten dit te doen onder de naam Wounded Warriors Life Ride met als ondertitel Noordkaap – Doorn: van de Eenzaamheid terug naar de basis. Een evenement van, voor en door mensen met een lichamelijke en/of psychische verwonding. Het evenement krijgt een meer fondsenwervend karakter en staat open voor meerdere doelgroepen. De deelnemers fietsen non-stop van de Noordkaap (Tromsø, Noorwegen) naar het “Veteranen Instituut” op de basis in Doorn. Het achterliggende idee is dat een lichamelijk en/of psychisch gewonden (ex-) militairen/(ex-) geüniformeerden enkel en alleen goed/beter kan functioneren wanneer hij een stabiele en warme basis heeft. WWNL zoekt voor de editie van 2018 een aansluiting met andere doelgroepen zoals jongeren uit de Jeugdhulpverlening. Inmiddels is bekend dat het I CAN Wounded Warriors Cycling Team samen met 12 jongeren met een Niet Aangeboren Hersenletsel of met een (licht) verstandelijke beperking en gedragsproblematiek (zorgaanbieder PLURYN) gezamenlijk dit avontuur aangaan.

Via dit project wil WWNL en het ICWWCT invulling geven aan onderstaande doelen:

 • De doelgroep activeren en motiveren tot het leiden van een gezond leven in balans.
 • Lotgenoten en buddy’s met elkaar in contact brengen.
 • Erkenning en waardering uiten –zowel binnen de organisatie als ook naar een breder publiek- vis á vis de doelgroep.
 • Bewustwording en maatschappelijke aandacht creëren voor lichamelijk en/of psychisch gewonden (ex-) militairen/(ex- )geüniformeerden.
 • Participeren in de maatschappij (Inclusie)
 • Acceptatie van psychische en lichamelijke verwondingen.
 • Tegengaan van bestaansverschraling en psychische decompensatie
 • Vergroten van zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde
 • Erkenning en waardering voor jou als persoon.
 • Zingeving

Meld je hier aan!

2 Reacties

 • Rob Geplaatst 19 juni 2018 17:55

  Top, dit wordt een pittige tocht, door een prachtig landschap. Wij wensen jullie allemaal een behouden vaart en heel weer thuis.

 • sanne van den berg-blok Geplaatst 19 juni 2018 18:11

  Tof. Mensen! We kennen de e6 al 50 jaar. Per auto. Al is er veel verbeterd, het blijft een taaie route. Respect voor jullie en hop dat jullie je hoofd leeg krijgen en je lijf vol. Go for it en pas op voor overstekende rendieren. Hartegroet, sanne van den nerg-blok.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer de cookies om de inhoud te tonen.

X

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. Door op ‘OK’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze Privacy- en Cookie verklaring