Close
I CAN Wounded Warriors Cycling Team 7207 RR te Zutphen
06 13 34 59 99 info@wwcyclingteam.nl

Een team van 25 gewonde (ex-) militairen en (ex-) geüniformeerden heeft op zaterdag 16 april 2016 de toerversie van de Amstel Gold Race gereden.  De groep bestond uit renners van belangenvereniging ‘De Gewonde Soldaat’, Wounded Warriors Nederland , de stichting ‘Waardering Erkenning Politie’ en de BNMO, die dankzij sponsor Giant Benelux gezamenlijk hebben kunnen deelnemen. In de driekleur van het vaderland fietste het unieke peloton door het prachtige Limburgse landschap, waar ze onderweg op veel steun en sympathie van het publiek en andere wielrenners konden rekenen. De samensteller van dit bijzondere ‘Cycling Team’ spreekt dan ook van een zeer geslaagde dag: “Deze dag werd gekenmerkt door kameraadschap, samenwerking en doorzettingsvermogen, ik ben trots op deze mannen en vrouwen, Ride to live life! Wij stonden als 1 team naast, achter en voor elkaar. Wederom is bevestigd dat fietsen bijdraagt aan een gezonder fysiek en mentaal leven”, aldus Ton van den Oetelaar van Wounded Warriors Nederland (WWNL). Deze organisatie roept fysiek en/of mentaal gewonde (ex-)militairen die in de put zitten op om door middel van sporten of andere activiteiten hun leven weer op de rails te krijgen. Om deze mannen en vrouwen daarin bij te staan organiseert WWNL de  zogenoemde ‘I CAN’ projecten. Daarnaast wil men hiermee de ziekte PTSS onder het publiek bekender maken. Het Cycling Team heeft nog meer projecten op de agenda staan, zoals een tocht van de Noordkaap naar Doorn en de Freedom Ride op Bevrijdingsdag, samen met de atleten van Team LottoNL-Jumbo én met Generaal-majoor Gijs van Keulen, die onlangs tot erelid van het fietsteam is benoemd. Ook wordt er door WWNL een trektocht door Schotland georganiseerd en zijn er plannen om een Running Team samen te stellen.

 

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

Deze inhoud is geblokkeerd. Accepteer de cookies om de inhoud te tonen.

X

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Dit doen wij om de functionaliteiten op deze website mogelijk te maken, om inzicht te verkrijgen in het bezoekersgedrag. Door op ‘OK’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van deze cookies zoals omschreven in onze Privacy- en Cookie verklaring